Herleving Pa’atei – NOS

Vanavond zijn twee van onze leden Joe Patty van Patasiwa Allane Tatu Family en Romy Rondeltap live te horen op Radio 1 tijdens het programma Met het oog op morgen, om te praten over de PA’ATEI ALALIHUNU METETA TATU REVIVAL.

De pa’atei is de traditionele vorm van tattoeeren op de Molukken. De Molukken staan bekend om haar specerijen – kruidnagel, nootmuskaat en foelie groeien van nature in Maluku en waren daarom een ​​waardevolle regio voor de Europeanen om te koloniseren. Ze introduceerden het christendom en de pa’atei werd verboden. Nu, een paar honderd jaar later is er een opleving in de inheemse culturen en de pa’atei is herboren. Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die een pa’atei ontvangen, maar een in het gezicht wordt vaak nog als not-done beschouwd. Een aantal Molukse vrouwen dragen sinds kort met enorm veel trots de traditionele kinmarkeringen. Deze markeringen zijn speciaal ontworpen voor vrouwen en worden Alalihunu Meteta – Black Chin genoemd. Elk patroon heeft zijn eigen betekenis, maar samen vormen ze een specifiek en krachtig ontwerp voor de drager. Foto’s via Manoah Salampessy – www.manoahsalampessy.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close